Premii pentru participanții Concursului ,,Împreună cu Hristos în lume, în milenul III”

0
19

 

     În duminica a treia a Postului Mare, la Biserica „Sf. Gheorghe” din Moinești a avut loc premierea festivă a elevilor Școlii Gimnaziale „George Enescu”, în urma obținerii rezultatelor deosebite la concursul național on-line, cu participare internațională: ,,Împreună cu Hristos în lume, în milenul III”. Tema ediției din acest an fost „Cuvântul care vindecă”.

     Concursul a fost coordonat la nivelul etapei județene de doamna profesor Ioana Alupei, iar în data de 3 februarie 2024, din cei 15 elevi participanți, 10 au obținut locul I, promovând cu punctaj maxim la nivel național, unde au primit premii speciale.

     „Concursurile de cele mai multe ori, par a fi competiții sau întreceri la finalul cărora unii câștigă iar alții pierd. Scopul acestui concurs a fost acela de a-i determina pe participanți să concureze cu ei înșiși, mergând neîncetat pe drumul care duce spre varianta lui cea mai bună, pentru că lupta creștină nu este o luptă cu ceilalți, ci cu tine însuți. Rezultatele bune obținute de elevii parohiei noastre sunt îmbucurătoare deoarece arată atenția și interesul lor pentru învățăturile creștine, premisele viețuirii creștine. Așa cum relevă și titlul concursului, Cuvântul sau Rațiunea care ne poate vindeca, nu este o teorie sau un program de viață, ci Persoana divino-umană a lui Hristos, El fiind Calea pe care trebuie să mergem, Adevărul pe care trebuie să-l Credem și Viața cea adevărată pe care o vom dobândi prin credință și faptă.” a spus părintele paroh Dragoș-Mihai Nistor.