Protopopiatul Moinești este alături de oamenii aflați în suferință

0
22

Luni, 8 aprilie 2024, în cadrul Zilei Mondiale a Sănătății, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, prin Protopopiatul Moinești, a distribuit aproximativ 90 de kituri igienico-sanitare pentru pacienții din spitalele Moinești și Comănești, prioritizând secțiile de Oncologie, Paliație și Neurologie, în conformitate cu analiza numărului de paturi din aceste secții.

După cum spune Sfântul Ioan Gură de Aur, Mântuitorul Hristos dorește mai ales să vindece bolile noastre duhovnicești, pentru că El ne vindecă trupurile numai pentru a merge apoi la vindecarea sufletelor noastre. Astfel, paraliticul și cei care îl poartă – (Mt 9,1). -8; Mc. 2,1-12; Lc. 5,17-26) vin la Hristos numai pentru a fi vindecat de infirmitățile sale fizice, „dorind doar sănătatea trupească”, dar Mântuitorul vindecă prima dată sufletul și apoi și trupul.

Având îndemnul Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, care a proclamat anul 2024 Anul Omagial al îngrijirii și pastorației bolnavilor, o parte dintre preoți, sub îndrumarea părintelui protopop Costel Mareș, au mers către oamenii aflați în spitale pentru a le alina cât de puțin suferința.

Aceștia s-au rugat, le-au adresat cuvinte de îmbărbătare și le-au ascultat problemele, oferindu-le la final un mic dar, respectiv kiturile medicale obținute cu sprijinul Federației Filantropia a Patriarhiei Române prin intermediul Instituției Ortodoxe de Caritate (IOCC).