În perioada 22-26 iulie, la parohia Boiștea II din orașul Dărmănești s-a desfășurat Școala de vară „Vestitorii Ortodoxiei la poalele Nemirei”.
Activitățile școlii de vară au debutat cu o slujbă de binecuvântare a tuturor participanților, apoi a fost anunțat programul activităților acestei perioade. A fost o zi plină de emoții, bucurii, așteptări împlinite, jocuri și veselie.
Cea de-a doua zi a școlii de vară a avut un impact deosebit asupra elevilor, prin vizitarea Centrului social-medical pentru îngrijirea persoanelor vârstnice – Hârja. Prin această activitate toți participanții s-au îmbogățit sufletește și au fost trezite sentimentele iubirii și compasiunii față de semenii noștri.
Tot în această zi am vizitat municipiul Onești și Complexul Muzeal de la Borzești. Biserica de la Borzești, ctitorită de Sfântul Voievod Ștefan cel Mare, rămâne un reper stabil istoric, un loc de găsire a adevărului, păcii și iubirii lui Hristos.
În cea de-a treia zi a timpului alocat școlii de vară s-a realizat o frumoasă și educativă excursie în municipiul Bacău.
Elevii au rămas încântați de informațiile primite la:
– Muzeul de Științele Naturii;
– Observatorul Astronomic – unul dintre cele mai atractive și captivante muzee din România;
– Vivariu Bacău – singurul muzeu din România, care crește și reproduce exponatele pe care le deține.
Școala de vară și-a sfârșit activitatea într-o atmosferă de învățare activă. Elevii au avut de rezolvat exerciții de perspicacitate, sub îndrumarea doamnei profesoare de matematică. Doamna Ramona Bejan, neobosita voluntară a acestei școli de vară, a realizat cu elevii felicitări cu simboluri creștine. Pe fiecare felicitare elevii au creat mesaje de laudă și mulțumire către Dumnezeu – Tatăl ceresc.
A urmat „masa bucuriei”, unde toți elevii au servit prânzul pregătit cu dragoste de personalul de la bucătăria „casei praznicale”.
În cuvântul de încheiere, preotul paroh Sebastian Ghineț a lăudat interesul elevilor pentru frumoasele activități propuse în acest program instructiv – educativ și recreativ. De asemenea, a mulțumit colaboratorilor și voluntarilor pentru rodnica muncă depusă pentru binele copiilor, concluzionând cu frumoasa cugetare a Sfântului Isaac Sirul: „Să taci tu ca să vorbească lucrările tale, faptele tale.”